În perioada 1-3 martie, la Piața Sudului din Capitală, târgul „Poftim din România - Mărțișor de București: Gusturi și Meșteșuguri Românești”
Telex » Știri 29 februarie, 10:00
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în partneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, în perioada 1-3 martie 2024, Târgul "Poftim din România - Mărțișor de București: Gusturi și Meșteșuguri Românești".
„Producătorii au ales să dea startul primăverii reunindu-se în sectorul 4 al Capitalei, la Piața Sudului, unde vă invită să descoperiți autenticitatea și frumusețea meșteșugurilor românești. Aici veți fi întâmpinați de o atmosferă plină de veselie și culoare, pregătită să vă încânte simțurile și să vă deschidă inima către frumusețile primăverii. Cei prezenți vor putea admira și achiziționa cele mai frumoase și autentice mărțișoare, creații handmade ale unor artizani pricepuți, ii confecționate cu măiestrie și talent de meșteri populari, precum și diverse obiecte sculptate în lemn. Vizitatorii se vor bucura de o ofertă variată, având posibilitatea de a degusta și achiziționa preparate din carne, lapte, fructe și legume, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, uleiuri presate la rece, produse de patiserie, produse apicole, țuică și vin, obținute de producătorii români prin valorificarea materiei prime locale”, menționează MADR, într-un comunicat.
Expozanții vor oferi consumatorilor o gamă variată de bucate tradiționale românești, dar și produse locale autentice și diversificate. În cadrul acestui târg vor fi expuse produse atestate tradițional din categoria lactate, carne, băuturi spirtoase, dar și produse care au dobândit mențiunea "produs montan" din categoria miere, lactate. Totodată, în cadrul evenimentului se vor regăsi produse care au dobândit protecția la nivel european, precum: brânză "Telemea de Sibiu" - IGP, vinuri - DOC, iar vizitatorii vor avea ocazia de a achiziționa din cadrul târgului produse apicole bio.
Cei care se vor afla la târg în acest sfârșit de săptămână își vor putea procura verdețuri de sezon, legume și fructe, dar și conserve preparate din acestea, cum ar fi: zacuscă, murături, compoturi, dulcețuri și siropuri.
Ansamblul Miorița și elevii Școlii Populare de Artă Vaideeni vor întreține atmosfera de bună dispoziție prin dansuri și cântece populare.
Târgul de Mărțișor de la Piața Sudului va fi deschis în zilele de 1 și 2 martie între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 3 martie 2024, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 16:00.
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara