În perioada 20-29 aprilie, Târgul de Paște din Capitală
Telex » Știri 10 aprilie 2019
Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, organizează, în perioada 20-29 aprilie 2019, cea de-a zecea ediţie a Târgului dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală – „Tradiţii şi Flori de Sărbători”, în Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle.
„Evenimentul se adresează bucureştenilor care petrec Sărbătorile Pascale în Capitală, dar şi turiştilor, şi îşi propune să valorifice arta populară şi tradiţiile autentice, adunând producători şi meşteşugari din toate colţurile ţării, care folosesc cu mândrie tehnicile de lucru şi reţetele româneşti moştenite din familie”, precizează PMB, într-un comunicat.
Astfel, în fiecare zi, între orele 10:00-21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 70 de căsuţe din cadrul evenimentului, obiecte meşteşugăreşti şi produse culinare, dar şi o zonă gastronomică amenajată, cu gustări calde şi specialităţi de sezon. În cadrul târgului, bucureştenii vor găsi sute de produse tradiţionale, precum: ouă încondeiate şi decorate tradiţional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă şi lemn, accesorii şi decoraţiuni pentru masa de Paşte, cozonaci, prăjituri de casă, pasca etc. De asemenea, timp de zece zile, meşterii populari vor dezvălui în spaţiul expoziţional, secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstraţii de prelucrare a sticlei, prelucrare a pielii, de încondeiere, decorare şi gravare a ouălor de Paşte, de realizare a unor obiecte şi decoraţiuni din pănuşa sau de prelucrare a lemnului, pentru obţinerea diverselor obiecte din gospodărie. Intrarea la târg este liberă.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile