În perioada 21-22 iunie, la București, are loc Romania Blockchain Summit, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Sud-Estul Europei
Numărul 17, 14-20 mai 2019 » Conectarea la era digitală
Romania Blockchain Summit va avea loc la București, la Palatul Parlamentului, între 21 și 22 iunie, și este organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), în parteneriat cu reprezentanți ai industriei blockchain din România și cu participarea Observatorului și forumului UE privind tehnologia blockchain. „Evenimentul promite să fie una dintre cele mai importante conferințe dedicate tehnologiilor inovatoare din regiunea Europei de Sud-Est, reunind sectorul public, factori de decizie politică, dezvoltatori, cercetători, antreprenori și inovatori locali și europeni”, precizează MCSI, într-un comunicat.
Romania Blockchain Summit își propune următoarele obiective:
- Dezbaterea și identificarea celor mai reușite studii de caz pentru implementarea tehnologiei blockchain;
- Pregătirea unui spațiu pentru a conecta cererea cu oferta, pentru proiecte dezvoltate pe baza tehnologiei blockchain;
- Crearea unui mediu pentru facilitarea de discuții care să conducă la noi parteneriate ce pot genera noi proiecte de succes în industria blockchain;
- Dezvoltarea dialogului dintre oficialii guvernamentali, autoritățile de reglementare și sectorul privat;
- Promovarea forței de muncă și expertizei locale;
- Schimbul de informații și experiență între investitori și antreprenorii la început de drum.
„Acum este momentul optim pentru a lansa o dezbatere amplă în ceea ce privește viziunea noastră asupra capabilităților tehnologiei blockchain de a impacta existența noastră în general, să analizăm potențialul acesteia de a schimba felul în care ne desfășurăm activitatea în diverse domenii și de a înlătura barierele în relațiile de colaborare. Trebuie să încurajăm și să susținem tehnologiile inovatoare pe care le putem folosi cu încredere, care ne pot ajuta în eforturile noastre de a asigura transferul de active digitale și să descoperim noi aplicații și utilizări ale tehnologiei pentru a îmbunătăți viața noastră de zi cu zi și competitivitatea afacerilor noastre”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.
„Blockchain nu este doar o tehnologie, ci o nouă modalitate de a conecta oamenii, creând o economie și o societate cu totul nouă și inovatoare. Iar România, datorită avantajelor sale unice în materie de resurse umane, tradiție și infrastructură IT, nu poate sta de-o parte. Trebuie să ne asumăm o poziție îndrăzneață ca pionieri și inovatori, și să devenim lideri regionali în industria blockchain, care este în plină dezvoltare. Pentru a stimula progresul, trebuie să ne asumăm o voce unitară și să comunicăm avantajele pe care le aduce tehnologia blockchain pentru foarte multe industrii locale. Misiunea noastră, în cadrul Asociației Blockchain România, este de a educa publicul, de a promova dezvoltarea unei comunități locale de blockchain și de a deveni liderul dialogului cu autoritățile de reglementare”, a declarat Armand Domuța, președintele Asociației Blockchain România.
Companiile și antreprenorii care vor participa la eveniment vor avea șansa de a-și prezenta ideile de business în fața unor fonduri de investiții cunoscute din regiune. Investitorii experimentați vor fi, de asemenea, în juriul care va evalua și va premia cele mai promițătoare proiecte, în cadrul competiției de pitch pentru start-up-uri.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial