În perioada 9-15 septembrie 2024, Festivalul Internațional de Poezie București
Numărul 33-34, 21 aug. - 3 sep. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) organizează, în perioada 9-15 septembrie 2024, o nouă ediție a Festivalului Internațional de Poezie București (FIPB). „Proiect cunoscut și urmărit cu interes atât de breasla scriitorilor, cât și de publicul iubitor de poezie, Festivalul Internațional de Poezie București a ajuns la cea de-a XIV-a ediție. Festivalul a crescut exponențial de la un an la altul, devenind astăzi unul dintre cele mai importante evenimente de gen din România și unul dintre cele mai urmărite din Europa Centrală și de Sud-Est”, se menționează într-un comunicat al MNLR.
Potrivit organizatorilor, și în acest an, Festivalul Internațional de Poezie București va deveni un spațiu de dialog și reflecție pentru poeți dintr-un important număr de spații lingvistice – peste 20 de țări și comunități autonome ale lumii: Brazilia, Canada, Spania, Portugalia, Franța, Israel, Belgia, Grecia, Turcia, Marea Britanie, Germania, Republica Moldova, Elveția, Suedia, Panama, Ungaria, Statele Unite ale Americii, Croația, Italia, Serbia și România.
Peste 50 de evenimente compun arhitectura programului din cele șapte zile ale festivalului, construit de-a lungul ultimei jumătăți de an de echipa Muzeului Național al Literaturii Române alături de zecile de parteneri ai proiectului. Un program amplu și dens: de la lecturi publice, dezbateri, conferințe, la workshop-uri, momente dedicate unor poeți importanți dispăruți dintre noi, ateliere și performance-uri de poezie, seri dedicate debutanților, momente de improvizație, ateliere de scenarii și scurtmetraje pornind de la filme dedicate poeziei, la momente artistice în care poezia stă alături de alte arte, precum muzica, pictura sau filmul.
Cei interesați pot afla mai multe detalii aici.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice