În proiect, construcția celui mai mare parc acvatic din Europa de Est, la Timișoara
Numărul 36, 19-25 sept. 2017 » Roza vânturilor
Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a anunțat că intenționează să construiască un parc acvatic, la Timișoara, pe aproximativ zece hectare de teren, cu bani de la bugetul local, iar suma estimată este circa 15 milioane de euro, informează News.ro. Edilul spune că parcul ar putea fi gata în 2020 și va fi cel mai mare din această parte a Europei.
Nicolae Robu a declarat că, în scurtă vreme, va iniția studiul de fezabilitate pentru construirea celui mai mare parc acvatic din Europa de Est, la Timișoara. „Dăm drumul studiului de fezabilitate pentru Aquaparcul Timișoarei. Vrem să îl facem pe banii noștri pentru că nu suntem finanțabili pe fonduri europene. Timișoara nu are areal de stațiune pe teritoriul său, cum are Oradea. O să vedem, ori în Mehala, ori în zona Aerodromului Cioca, ori undeva înspre Pădurea Bistra, nu știu încă locația, urmează să facem, și eu personal, și colegii, deplasări pe teren înainte de a face tema de proiectare. Nu puteam mai devreme pentru că orașul trebuia modernizat în privința infrastructurii de mobilitate. În 50 de ani nu s-au făcut niciun pod, niciun pasaj, dar numărul de mașini a crescut de o mie de ori”, a spus primarul.
Parcul acvatic de la Timișoara va fi cu mult mai mare și mai frumos decât cel de la Szeged, din Ungaria, susține primarul Timișoarei. „Acesta va fi chiar cel mai tare din această parte a Europei. Va avea în jur de zece hectare. Estimez că cel târziu în 2020 va fi inaugurat. Tehnologiile de realizare sunt destul de bine puse la punct acum și cred că într-un an, un an și jumătate, se va realiza. Dacă merge bine licitația, poate în 2019 va fi gata. Ne gândim și la un împrumut bancar. Nu am estimare cât ar costa, discutăm de sume în jurul a 10-15 milioane de euro”, a explicat Nicolae Robu. Parcul acvatic ar urma să aibă mai multe bazine, sisteme de tobogane cu apă, precum și tiroliană, a mai dezvăluit edilul.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice