În proiect, noi parcări subterane și supraterane în Capitală, cu aproape 4.500 de locuri
Telex » Știri
4 ianuarie 2018
Primarul general al Capitalei a anunţat începerea construcţiei mai multor parcări subterane şi supraterane în Bucureşti, cu un total de aproape 4.500 de locuri noi, printre zonele în care vor fi amenajate numărându-se Gara de Nord, Sala Palatului, Piaţa Constituţiei şi Piaţa Cantacuzino. „Va fi demarată construcţia de parcări subterane şi supraterane în paralel cu taxarea domeniului public, o măsură luată de toate marile capitale europene cu efecte benefice asupra decongestionării traficului”, a declarat edilul.
Astfel, în acest an vor fi lansate licitaţiile pentru atribuire prin concesionare a unor parcări în zona Edgar Quinet, cu trei niveluri şi 380 de locuri, în Piaţa Dorobanţi, cu două niveluri şi 254 de locuri (parcare subterană) şi la Gara de Nord, cu 867 de locuri (parcare subterană). Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) mai cuprinde şi două parcări subterane la Sala Palatului, una în zona de nord, cu trei niveluri şi 552 locuri şi una în sud, cu trei niveluri şi 536 locuri. De asemenea, va mai fi o parcare subterană la Piaţa Lahovari, cu 207 locuri, o parcare subterană în Piaţa Cantacuzino, cu 206 locuri, precum şi o alta în Piaţa Constituţiei, cu 988 locuri.
În ceea ce priveşte parcările publice supraterane structură uşoară, acestea vor fi realizate fie direct de Compania Municipală de Parking, fie prin scoaterea la licitaţie. Astfel, va fi amenajată o parcare în zona Textiliştilor, cu două niveluri şi 188 de locuri, un nivel având spaţiu verde, terenuri de sport şi locuri de joacă. De asemenea, parcajul Panait Cerna va avea 264 de locuri şi două niveluri de parcare, unul dintre ele fiind cu spaţiu verde, terenuri de sport şi locuri de joacă.
Primarul Capitalei a precizat că o altă măsură pentru a fluidiza traficul în Bucureşti este şi construirea de parcări de reşedinţă, în unele cartiere, prin compania municipală, pentru că locurile sunt insuficiente, iar bucureştenii parchează pe banda întâi de circulaţie.
(Sursa: News.ro)
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia