În proiect, un parcaj în regim de concesiune lucrări, în Centrul Istoric din Capitală
Telex » Știri 28 octombrie 2019
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat un proiect de hotărâre privind asocierea Municipiului Bucureşti cu Academia Română în scopul realizării unui parcaj, în regim de concesiune lucrări, pe terenul situat în strada Nicolae Tonitza nr.9, Sector 3, a anunţat Primăria Capitalei.
În vederea realizării acestui parcaj, în zona centrală a oraşului, a fost analizată posibilitatea construirii parcării pe un teren în suprafaţa de 1240 mp, situat pe strada Nicolae Tonitza, nr. 9, din care, potrivit extrasului de carte funciară, o suprafaţă de 1/2 se afla în proprietatea privată a Municipiului Bucureşti, iar cealaltă suprafaţă, de 1/2, se afla în proprietatea Academiei Române. „Precizăm faptul că, pentru amplasamentul strada Nicolae Tonitza, nr. 7 - 9, CGMB a aprobat Planul Urbanistic Zonal care reglementează din punct de vedere urbanistic, concomitent cu protejarea valorilor arhitectural-urbanistice şi de mediu natural din zonă, realizarea unui parcaj cu acces unic din Splaiul Independenţei”, precizează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), într-un comunicat.
Procedura de atribuire a contractului de concesiune de lucrări implică selectarea unui investitor privat care va asigura proiectarea, finanţarea, execuţia şi operarea, în schimbul unei redevenţe, a proiectului. Prin realizarea acestui obiectiv se urmăreşte creşterea numărului de locuri de parcare, fluidizarea traficului rutier, descongestionarea principalelor artere, creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic, reducerea noxelor din zonele supraaglomerate ale oraşului sau protejarea spaţiilor verzi. Redevenţa obţinută în urma exploatării parcajului de către operatorul privat va fi alocată PMB şi Academiei Române.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice