În următorii zece ani, panouri solare în suprafață de un milion de metri pătrați vor fi instalate în gările din Franța
Numărul 45, 16-22 nov. 2022 » Roza vânturilor
Instalarea a 180.000 de metri pătrați de panouri solare în peste 100 de gări din Franța este planificată pentru 2024, prima fază a unui plan care vizează instalarea unui milion de metri pătrați de panouri în zece ani, a anunțat compania feroviară franceză SNCF, relatează AFP, preluată de Agerpres. Centralele fotovoltaice vor produce echivalentul a 15% din consumul a 3.000 de gări din Franța, potrivit subsidiarei SNCF Réseau. Electricitatea produsă va fi însă revândută către rețeaua publică de distribuție a energiei electrice și nu va fi injectată direct în stații.
SNCF Gares & Connexions a încredințat această primă fază a proiectului companiei Tenergie, specializată în energie solară și eoliană, cu sediul în sudul Franței, care va fi responsabilă de proiectarea și întreținerea acestor instalații, planificate pentru parcările din 119 gări.
"Este cu adevărat important pentru noi să dezvoltăm energia solară, o energie regenerabilă", a declarat directoarea generală a SNCF Gares & Connexions, Marlene Dolveck, care dorește "stații verzi" cu un consum mai mic și renunțarea la combustibilii fosili.
Obiectivul este de a instala un milion de metri pătrați de panouri solare în gările din Franța până în 2030-2032. Până la această dată, SNCF Gares & Connexions dorește să aibă un consum de energie electrică mai mic sau egal cu producția de energie regenerabilă de pe terenul său.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național