În weekendul de Paște, Calea Victoriei redevine pietonală, în cadrul proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”
Numărul 17-18, 30 apr. - 14 mai 2024 » Roza vânturilor
Proiectul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” #4 continuă în weekendul 4 – 5 mai, iar bucureștenii și turiștii pot profita de plimbări relaxante în compania celor dragi, pe una dintre cele mai cunoscute artere din București - Calea Victoriei, deschisă între orele 10:00 - 22:00.
„Astfel, în weekendul de Paște, Calea Victoriei va fi animată de pietonii dornici să redescopere frumusețea și diversitatea arhitecturală a orașului în care trăiesc și să exploreze zone istorice din centrul Capitalei.
Cea de-a patra ediție a celui mai complex proiect outdoor din România care transformă cele mai aglomerate zone ale Capitalei din centru și din sectoare în trasee pietonale de weekend, «Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană», se desfășoară în perioada aprilie-octombrie 2023 și oferă locuitorilor orașului alternative de petrecere a timpului liber în spațiul public, devenit pietonal și animat prin diverse momente artistice și activități de recreere”, menționează într-un comunicat al ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.
Desfășurarea evenimentului aduce cu sine o serie de restricții rutiere. Astfel, în weekendul 4-5 mai 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.
În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.
Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.
Proiectul „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali.
(Sursa foto: arcub.ro)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial