Incendiul, principalul risc asigurat care afectează companiile din România
Numărul 29-30, 27 iul.-9 aug. 2022 » Roza vânturilor
Cele mai mari 50 de despăgubiri plătite anul trecut în baza asigurărilor de bunuri și proprietăți destinate companiilor au însumat aproximativ 108 milioane de lei (22 milioane euro), potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), citat de Agerpres. Riscul care a afectat în cea mai mare proporție activitatea companiilor asigurate din România a fost incendiul. Astfel, 69% din totalul acestor despăgubiri achitate de societățile de asigurare pentru companii a fost pentru acoperirea daunelor cauzate de incendii, valoarea lor ridicându-se la peste 74,4 milioane de lei. Pe locul secund s-au situat fenomenele atmosferice (furtuni, trăsnet), care au provocat daune ce au dus la plata unor despăgubiri de peste 11,1 milioane de lei.
Topul celor mai mari 50 de despăgubiri plătite anul trecut este completat de riscurile legate de avarii accidentale ale echipamentelor / utilajelor (8,7 milioane lei), furt (5,2 milioane lei) și explozie (2,2 milioane lei).
În acest context, UNSAR a lansat noua ediție a demersului #BusinessSOS, având sprijin instituțional pentru educație financiară de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și în parteneriat cu Bursa de Valori București (BVB). Scopul proiectului este de a oferi celor interesați mai multe informații utile cu privire la asigurările dedicate companiilor. Prin intermediul materialelor puse la dispoziția antreprenorilor, aceștia pot afla care sunt principalele riscuri la care poate fi expusă o companie pe parcursul dezvoltării ei. Practic, această ediție #BusinessSOS evidențiază importanța existenței unui plan de asigurări care să însoțească un business în evoluția sa și care să asigure continuitatea unei afaceri și în cazul producerii unor evenimente neprevăzute.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial