Încrederea în economia zonei euro a scăzut ușor în iulie
Numărul 31-32, 7-20 aug. 2024 » Lumea în care trăim
Încrederea investitorilor în zona euro a scăzut ușor în iulie, pentru a zecea lună consecutiv, conform rezultatelor unui studiu publicat zilele trecute de Comisia Europeană, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Indicele Sentix privind încrederea în economie a scăzut la 95,8 puncte în iulie, de la 95,9 puncte luna precedentă, în timp ce analiștii se așteptau la un nivel de 95,4 puncte.
Indicele privind așteptările legate de forța de muncă a scăzut la 97,8 puncte în iulie, ajungând pentru prima dată din aprilie 2021 sub media pe termen lung.
Studiul Sentix arată că încrederea în economie a scăzut semnificativ în Franța, și s-a consolidat în Spania. De asemenea, în Italia încrederea în economie s-a îmbunătățit moderat, iar în Germania a crescut ușor.
În rândul retailerilor, companiilor din industrie și al furnizorilor de servicii din zona euro, încrederea a slăbit, în timp ce în rândul consumatorilor și contractorilor încrederea s-a îmbunătățit în iulie.
Încrederea în industrie s-a redus la minus 10,5 puncte în iulie, de la minus 10,2 puncte luna precedentă, în timp ce analiștii se așteptau la un nivel de minus 10,7 puncte. În cazul serviciilor, încrederea a scăzut la 4,8 puncte în iulie, de la 6,2 puncte luna precedentă, iar în rândul retailerilor încrederea s-a redus la minus 9,2 puncte în iulie, de la minus 7,9 puncte luna precedentă.
În contrast, încrederea în rândul consumatorilor a ajuns la minus 13 puncte în iulie, de la minus 14 puncte luna precedentă, în linie cu estimările analiștilor.
Zona euro și Uniunea Europeană au înregistrat o creștere de 0,3% în trimestrul doi din acest an, comparativ cu primele trei luni din 2024, arată datele preliminare publicate de Eurostat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice