Industria farmaceutică testează 145 de potențiale tratamente pentru COVID-19
Numărul 17-18, 5-18 mai 2020 » Roza vânturilor
Pe plan global, la ora actuală, 145 de substanțe active sunt testate de companiile farmaceutice aflate într-o cursă pentru descoperirea unor tratamente pentru noul coronavirus, a anunțat la Geneva un grup ce reprezintă aceste companii, informează agenția DPA, citată de Agerpres. Dintre potențialele tratamente, 77 sunt medicamente care au fost dezvoltate anterior pentru alte boli, în timp ce 68 sunt medicamente noi, afirmă Thomas Cueni, care conduce Federația internațională a producătorilor și asociațiilor farmaceutice (Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations – IFPMA).
„Avem o panoplie bogată” de cercetări, a spus acesta la un briefing de presă online, adăugând că 25 de societăți farmaceutice au lansat studii clinice pentru tratarea COVID-19. Reprezentanți ai unor companii farmaceutice majore au subliniat la acest briefing că astfel de societăți colaborează între ele și își transmit date pentru a accelera activitatea de cercetare și dezvoltare. „Industria (farmaceutică), ce în mod tradițional este foarte concurențială, s-a unit”, a mai menționat Thomas Cueni.
Aceste societăți examinează mai multe abordări terapeutice în lupta împotriva coronavirusului SARS-CoV-2. De pildă, în timp ce o cunoscută companie caută o terapie care să oprească multiplicarea virusului, alte două și-au unit forțele pentru a dezvolta o imunoterapie prin combinarea anticorpilor creați de organismul a numeroși pacienți vindecați.
Alte companii mizează pe medicamente deja existente. De pildă, una dintre ele efectuează studii clinice asupra unui medicament folosit la tratarea leucemiei în vederea administrării acestuia pacienților COVID-19 cu insuficiență respiratorie, iar o alta testează hidroxiclorichina folosită împotriva malariei ca tratament potențial și împotriva noului coronavirus.
De asemenea, IFPMA asigură că societățile din sectorul farmaceutic vor colabora cu guvernele pentru a produce tratamente în cantitățile necesare și la prețuri accesibile.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial