InfoCons a dezvoltat o aplicație ce oferă informații în timp real despre produsele agroalimentare și non-alimentare
Telex » Știri 3 mai 2022
Consumatorii au la dispoziție o aplicație prin intermediul căreia pot afla, în timp real, informații despre produsele pe care vor să le achiziționeze, precum și cele mai noi alerte din domeniul agroalimentar și non-alimentar, informează organizația InfoCons, într-un comunicat citat de Agerpres. Noua aplicație InfoCons, dezvoltată independent și transparent, pune la dispoziția consumatorilor alertele în timp real pentru siguranța produselor agroalimentare, dar și a produselor tip electronice și electrocasnice, bijuterii, articole vestimentare, jucării etc. Astfel, printr-un simplu click în aplicația gratuită InfoCons, consumatorii au acces în timp real la toate alertele pentru produsele agroalimentare și produsele non-alimentare (Safety Gate) la standardele Uniunii Europene. Consumatorii pot afla, în timp util, care sunt produsele pe care ar trebui să le evite, care este riscul apreciat (de la „Nedeterminat”, până la „Serios”), dar și în ce țară a fost emisă alerta respectivă.
„În contextul informației care abundă, este mai greu de a decela și prioritiza această informație. Când discutăm, însă, despre securitate, siguranță și sănătate, mecanismele europene ajută cetățeanul, în calitate de consumator, să aibă acces la informațiile despre securitatea și siguranța produselor agroalimentare și non-alimentare de pe teritoriul Uniunii Europene. Aplicația InfoCons este alături de tine și te ajută să ai în timp real alertele Uniunii Europene de securitate și siguranță, pentru a fi informat și pentru a avea acces direct și nemijlocit la alertele pentru produsele agroalimentare, dar și non-alimentare identificate ca și produse periculoase”, a declarat Sorin Mierlea, președintele InfoCons.
Potrivit sursei citate, secțiunea dedicată alertelor produselor non-alimentare (Safety Gate) și alimentare se regăsește în bara cu butoanele aplicației, fiind reprezentată prin pictograma de informație „i”. De asemenea, țările vizate, gradul de risc (de la „scăzut”, „nedeterminat” și până la „serios”), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, precum și ultimele actualizări sunt afișate odată deschisă lista alertelor din aplicația InfoCons.
Alertele pot afișate în română sau engleză, în funcție de preferințele utilizatorilor, fiind prezentate succint și pe înțelesul tuturor.
Cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatorii pot afla rapid și ușor informații utile despre produsele pe care vor să le achiziționeze sau pe care le au deja în casă. Prin scanarea codului de bare, aplicația redă într-o fracțiune de secundă: numerele de urgență județene, naționale și internaționale; alergenii; cantitatea de zahăr; cantitatea de sare; tipurile și numărul de E-uri (aditivi alimentari); caloriile; distanța de alergare, mers sau pedalat după consumarea produsului respectiv.
Aplicația InfoCons este disponibilă gratuit sistemele de operare iOS, Android și Huawei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile