InfoCons: Campanie națională de educare și informare a consumatorilor în domeniul jocurilor video
Telex » Știri 9 august 2021
InfoCons a lansat campania națională de educare și informare a consumatorilor în domeniul jocurilor video din perspectiva protecției consumatorilor, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. „Ținând cont de faptul că tot mai mulți consumatori joacă jocuri video (7,9 milioane de consumatori pe smarphone-uri, PC-uri, console sau tablete), fie ei adulți sau copii, InfoCons vine în sprijinul acestora și lansează campania națională de educare și informare a consumatorilor în domeniul jocurilor video din perspectiva protecției consumatorilor”, se menționează în comunicat.
Astfel, toți consumatorii care întâmpină probleme sau au nevoie de consiliere în acest domeniu pot transmite o solicitare la adresa de e-mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro.
Potrivit sursei citate, domeniul jocurilor video a prins amploare în special în perioada pandemiei, accesul la mediul online și la dispozitivele utilizate pentru aceste jocuri a crescut, consumatorii petrecând mai mult timp în locuințe, iar pentru ocuparea timpului liber au accesat aceste jocuri video.
Consumatorii achiziționează aceste jocuri video fie de pe platforme online sau direct din magazin. Reprezentanții InfoCons susțin că aceștia trebuie să citească întotdeauna termenii și condițiile înainte de a fi de acord cu acestea și, de asemenea, în momentul în care achiziționează direct din magazin să citească informațiile de pe ambalajele acestora.
Conform statisticilor, un consumator din România alocă lunar un buget de 8,56 lei pentru achiziția de jocuri pentru mobil, 46 de lei pentru jocurile pe diferite console și aproximativ 25 de lei pentru jocurile de pe PC. Astfel, indiferent de motivul pentru care un consumator joacă aceste jocuri video, aceștia trebuie să își cunoască drepturile și obligațiile și să respecte recomandările din perspectiva vârstei, în caz contrar existând posibilitatea dezvoltării anumitor patologii.
„Jocurile video sunt o industrie în continuă dezvoltare, în special în această perioadă când majoritatea consumatorilor s-au orientat către activitățile online. Sunt jocuri educative, cele care promovează mișcarea, cele de strategie sau cele de luptă. Indiferent de natura acestora, consumatorul trebuie să își cunoască drepturile și obligațiile și să ia atitudine atunci când acestea sunt încălcate. Părinții trebuie să fie atenți la ce jocuri joacă copiii lor, dacă respectă vârsta recomandată de dezvoltatorii de jocuri, deoarece acestea le pot afecta starea emoțională și pot dezvolta anumite patologii dacă nu sunt respectate aceste atenționări privind vârsta”, se mai precizează în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice