InfoCons transmite alerte rapide pentru produsele nealimentare la nivelul UE
Telex » Știri 10 noiembrie 2022
InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu alertele rapide pentru produsele nealimentare la nivelul Uniunii Europene, punând la dispoziția consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. "Black Friday se apropie cu pași repezi și, mai ales în această perioadă, trebuie să fim atenți la produsele pe care le achiziționăm. (...) Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeană, InfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons. Prin descărcarea aplicației de pe App Store, Google Play sau App Gallery, consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele nealimentare, actualizate zilnic și însoțite de detalii precum: denumire produs, țara vizată, gradul de risc, originea produsului, data la care intră alerta în vigoare, imaginea cu produsul ce face obiectul alertei", se menționează în comunicat.
Conform sursei citate, produsele ce fac obiectul alertelor rapide prezintă riscuri de strangulare, răni, sufocare, electrocutare, apariția anumitor boli sau alergii etc.
Potrivit Infocons, printre cele mai recente alerte sunt: tricou de catifea neagră cu glugă și pantaloni, risc de strangulare sau rănire; tricou roz cu mâneci scurte, destinat copiilor cu vârsta de 1 an, risc de sufocare; salopetă roz deschis cu glugă, risc de strangulare sau rănire; uscător de păr roșu și negru, risc de arsuri; priză, risc de incendiu; scaun înalt pentru copii, destinat copiilor în vârstă de 6-36 de luni, risc de sufocare; jucărie în formă de cap de urs cu un mâner din lemn, risc de sufocare; apă de parfum, risc de reacții alergice sau dermatită de contact.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice