Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu peste 27%, în primele patru luni
Telex » Știri 12 mai 2020
Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România, în primele patru luni, cu 27,46% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce pe segmentul maşinilor second hand diminuarea fost de doar 12%, la nivel comparativ, arată statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), citată de Agerpres. Astfel, conform datelor centralizate, în ceea ce priveşte totalul autoturismelor noi înmatriculate la nivel naţional, în intervalul ianuarie - aprilie, acesta a fost de 32.300 de unităţi, faţă de cele 44.527 de exemplare consemnate în primele patru luni din 2019.
În acelaşi timp, în cursul lunii aprilie a acestui an, în România au fost în înmatriculate 4.321 de autoturisme, în scădere cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior.
Pe segmentul autoturismelor rulate, în intervalul ianuarie - aprilie, au fost înmatriculate 128.325 de unităţi, în scădere cu 12% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2019.
Datele DRPCIV arată că, în 2019, la nivel naţional, erau înmatriculate aproximativ 8,75 de milioane de autovehicule, din care peste 6,9 milioane de autoturisme.
În Capitală, numărul autovehiculelor înmatriculate, anul trecut, ajunsese la aproximativ 1,46 de milioane de unităţi, iar din acest total 1,169 milioane de unităţi erau încadrate la categoria autoturisme.
Statistica oficială menţionează că, la finele anului 2019, pe drumurile din România circulau 4,344 milioane de autovehicule cu motoare pe benzină, respectiv 3,895 milioane de maşini diesel.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național