INS: Productivitatea muncii în industrie a crescut cu 12,1%, în primele nouă luni din 2021
Numărul 46, 8-14 dec. 2021 » Breviar statistic
Productivitatea muncii în industrie a crescut, în primele nouă luni ale acestui an, cu 12,1%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS), citate de Agerpres. Pe sectoare de activitate s-au înregistrat creșteri în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+12,8%), industria prelucrătoare (+12,6%) și industria extractivă (+1,9%).
Productivitatea pe marile grupe industriale a crescut la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de capital (+19,2%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+16,9%), industria energetică (+15,2%), industria bunurilor intermediare (+8,8%) și industria bunurilor de uz curent (+3,9%).
Față de luna precedentă, în septembrie 2021 productivitatea muncii în industrie s-a majorat cu 10,9% datorită creșterilor din industria prelucrătoare (+14%) și din industria extractivă (+3,7%).
Productivitatea muncii a scăzut la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, cu 4,4%.
Pe marile grupe industriale productivitatea muncii a avut următoarele evoluții: industria bunurilor de capital (+21,5%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+13,5%), industria bunurilor intermediare (+10,1%), industria bunurilor de uz curent (+9,9%), industria energetică (-3%).
Comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, în septembrie 2021 productivitatea muncii în industrie a scăzut cu 4,1% ca urmare a diminuărilor înregistrate de industria prelucrătoare (-5,7%) și industria extractivă (-0,3%).
Productivitatea muncii în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a crescut cu 8,6%.
Pe marile grupe industriale, productivitatea muncii a scăzut în industria bunurilor de capital (-15,3%) și industria bunurilor de folosință îndelungată (-9,7%), a rămas la același nivel în industria bunurilor intermediare și a crescut în industria energetică (+11,2%) și industria bunurilor de uz curent (+1,3%).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane