Înscrierile pentru Bursele ANIS se prelungesc până la finele lunii septembrie
Telex » Știri 25 septembrie 2023
Termenul-limită pentru înscrierea în cea de-a șasea ediție a programului Bursele ANIS se prelungește până la data de 30 septembrie, a anunțat, într-un comunicat de presă, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), organizatorul competiției, informează Agerpres. Asistenții universitari, lectorii și doctoranzii pot aplica la una dintre cele șapte categorii propuse în cadrul programului și pot fi recompensați pentru inovație în procesul de predare cu 11 burse în valoare de 5.000 de euro.
Potrivit sursei citate, programul se adresează cadrelor didactice universitare din toată țara, care au vârsta de până în 40 de ani (împlinită în anul 2023), au introdus un curs/laborator nou în programă sau au actualizat unul existent, folosind metode inovatoare de predare, bazate pe noi tehnologii și care se încadrează într-unul dintre cele șapte domenii tehnologice propuse în anul universitar 2023 - 2024: Artificial Intelligence & Machine Learning, Big Data, Cybersecurity, Internet of Things (IoT), Blockchain, Virtual Reality și Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăți non-IT). Reprezentanții ANIS precizează că, pentru a fi eligibil, cursul/laboratorul propus este sprijinit de facultate, fiind cuprins în planul de învățământ aferent anului universitar 2023-2024, în oricare dintre formele recunoscute: obligatoriu, opțional sau facultativ.
De asemenea, în premieră, în acest an, pot participa la program și doctoranzii, nu doar asistenții universitari și lectorii.
Evaluarea proiectelor înscrise se va realiza în cursul lunii octombrie 2023, urmând ca bursele să fie anunțate public în cadrul evenimentului anual Gala Bursele ANIS programată pentru 15 noiembrie 2023.
La edițiile anterioare, dintre cele 152 de proiecte înscrise, 56 au obținut sponsorizări în valoare totală de 280.000 de euro. Până în prezent, la Bursele ANIS au participat asistenți universitari și lectori de la 51 de facultăți, aflate în 11 centre universitare din România.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial