Inspectorii DGAF au descoperit o fraudă de 21 milioane lei cu deșeuri metalice neferoase
Telex » Știri
18 februarie, 11:42
Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au finalizat în luna februarie a.c. verificările la un agent economic din județul Timiș, având ca obiect de activitate colectarea și comercializarea de metale neferoase. Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), ca urmare a controlului antifraudă desfășurat, s-a constatat că societatea a colectat și comercializat aproximativ 420.000 kg de aliaje - staniu și aliaje de staniu (cositor), fără a face dovada trasabilității achiziției acestora, neprezentând documente de proveniență și neînregistrându-le în evidențele contabile. „Totodată s-a conturat suspiciunea că mărfurile au fost vândute pe teritoriul național, contravaloarea acestora fiind încasată în numerar, fără înregistrarea corectă a impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat”, se menționează în comunicat.
Astfel, inspectorii antifraudă au calculat un prejudiciu de 21 milioane lei.
Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.
ANAF precizează că activitățile privind colectarea și comercializarea deșeurilor metalice reprezintă o activitate cu risc fiscal, având în vedere raportul disproporționat dintre sumele tranzacționate și impozitele și taxele înregistrate și declarate de către societățile din domeniu, și achiziția acestor produse de la persoane fizice pe baza borderourilor de achiziție, în cele mai multe cazuri determinând suspiciuni de nedeclarare a întregii sume impozabile.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc