Interesul pentru proprietățile din nordul Bucureștiului crește; cererea pentru vile de peste un milion de euro, în ascensiune
Numărul 37, 18-24 sep. 2024 » Analize și sinteze
Segmentul caselor din zona de nord rămâne unul dintre cele mai dinamice și atractive pe piața imobiliară din București, în special în contextul creșterii continue a cererii pentru vile, iar în ciuda provocărilor generate de costurile ridicate în construcții și de oferta din ce în ce mai redusă solicitările pentru locuințe în această zonă este în ascensiune, potrivit unei analize de specialitate, citată de Agerpres.
În Pipera, o zonă de interes major pentru cumpărătorii de vile, prețul terenurilor a crescut de la 400 euro/mp în 2022, la 1.000 euro/mp în 2024. Chiar și cu bugete considerabile, devine din ce în ce mai dificil pentru clienți să găsească terenuri care să îndeplinească toate criteriile și așteptările pentru o dezvoltare de succes.
„Costurile ridicate în construcții, prețurile în creștere ale terenurilor, dar și oferta tot mai scăzută pun presiune asupra prețurilor caselor din Nordul Bucureștiului. O bună parte dintre cei care nu au reușit să achiziționeze o proprietate înainte de creșterea prețurilor, și care au un buget de până la 300.000 de euro, sunt acum nevoiți să se orienteze spre localitățile din apropierea Bucureștiului, precum Tunari, Otopeni sau Corbeanca”, spune Aurel Ungureanu, manager North Bucharest Investments (NBI), companie care activează în segmentul imobiliar rezidențial.
În Tunari, Otopeni sau Corbeanca, prețurile terenurilor au cunoscut și ele o creștere spectaculoasă: de la 100 euro/mp în 2022, la 250 euro/mp în 2024 - pentru pozițiile cu acces bun și facilități bune, se arată într-un comunicat al NBI.
De asemenea, ansamblurile de case de tip gated-community reprezintă o soluție tot mai populară în rândul cumpărătorilor, datorită beneficiilor sociale și de securitate pe care le oferă. Acestea devin nu doar un spațiu de locuit, ci și un loc ideal pentru dezvoltarea unei comunități.
„Acest tip de proiecte reprezintă o soluție potrivită pentru a dezvolta o viață socială atât pentru adulți, cât și pentru copiii acestora. Securitatea și confortul oferite de astfel de comunități sunt argumente puternice în decizia de achiziție”, a afirmat Aurel Ungureanu.
În ciuda creșterii prețurilor, interesul pentru proprietățile premium plus din nordul Bucureștiului continuă să crească. Cererea pentru vile cu prețuri de peste 500.000 de euro, și chiar de peste un milion de euro, este în plină ascensiune.
„Piața imobiliară a proprietăților premium și premium plus este în continuă dezvoltare. Interesul și numărul ridicat al vânzărilor de case cu prețuri cuprinse între 500.000 euro și peste 1 milion de euro ne oferă semnale clare că segmentul luxury și super-luxury se dezvoltă constant, fiind unul dintre cele mai stabile nișe din sectorul rezidențial”, adaugă Aurel Ungureanu.
Zona Pipera-Voluntari rămâne una dintre cele mai atractive pentru cumpărătorii de vile, în special datorită proximității față de școli prestigioase, accesului facil la centura Bucureștiului și autostrada A3, dar și datorită comunităților deja formate. Zone precum Erou Iancu sunt deosebit de populare datorită accesului la aceste facilități, subliniază NBI.
În concluzie, deși prețurile terenurilor și costurile de construcție sunt în creștere, cererea rămâne robustă, iar potențialul pentru investiții este promițător, în special în contextul unor zone precum Pipera-Voluntari și împrejurimile acestora, sunt de părere dezvoltatorii imobiliari.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național