Investițiile imobiliare au depășit 566 milioane de euro în primele șase luni
Telex » Știri 7 iulie 2022
Investițiile imobiliare au depășit în primele șase luni 566,9 milioane de euro, de peste două ori mai mult decât în aceeași perioadă din 2021, potrivit studiului realizat de o firmă de consultanță imobiliară, citat de Agerpres. Astfel, din volumul total al investițiilor de pe piața imobiliară din România, de 566,9 milioane de euro în primul semestru, 476,9 milioane de euro au fost realizate în ultimele trei luni, potrivit unui studiu realizat de compania Fortim Trusted Advisors, membră a Alianței BNP Paribas Real Estate.
Anul trecut, în primele două trimestre s-au tranzacționat în total active imobiliare de 194 milioane de euro. Domeniul de retail a atras cele mai multe investiții în 2022, un total de 249,7 milioane de euro. Pe locul doi, în topul domeniilor în care s-a investit, se află segmentul de birouri, cu tranzacții care au totalizat 220,3 milioane de euro.
„Investitorii actuali sunt în cea mai mare parte companii specializate (…). 69% din valoarea totală investită în Real Estate în această perioadă a venit de la companii tip REIT (Real Estate Investment Trust), companii de profil care dețin, operează sau finanțează active imobiliare care produc venituri”, a declarat Nicolae Ciobanu, Managing Partner - Head of Advisory Fortim Trusted Advisors.
Pe locul trei ca valoare a investițiilor se află domeniul industrial, cu un total de 54,5 milioane de euro, în două tranzacții.
Domeniul hotelier, aflat pe locul patru, este însă în creștere, în ultimele trei luni realizându-se cinci mari tranzacții, care au totalizat 38,9 milioane de euro.
Stocul modern de spații de birouri se ridică la o suprafață totală de 4.077.955 mp, la începutul lunii iulie 2022, potrivit monitorizării Fortim Trusted Advisors, membră a Alianței BNP Paribas Real Estate. Până la finalul anului se va mai livra doar o clădire de birouri, cu o suprafață totală de 28.841 mp.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională