Investițiile, nevoia de viziune
Numărul 7, 10-16 mai 2016 » Revista presei economice
Toate publicațiile cu profil economic analizează sistematic starea actuală și perspectivele politicilor investiționale din țara noastră. Una dintre cele mai recente luări de poziție aparține cunoscutului analist economic Ionel Blănculescu. Astfel, în Ziarul Financiar din 9 mai a.c. sunt consemnate opiniile sale care prezintă un incontestabil interes. Cităm: „Trebuie să înțelegem că nimic nu pică din cer, investițiile se pregătesc timp de ani de zile. Dacă nu vom înțelege că la ele se lucrează mult timp înainte de a fi anunțate oficial, vom primi și de acum încolo refuzuri. Trebuie să construim, să ne interconectăm la piețele globale. România încă nu este conectată la platformele mondiale de investiții” .
ZF menționează că o soluție pentru atragerea proiectelor majore ar fi înființarea unui fond suveran al României, cu fonduri de câteva miliarde de dolari în prima fază, care ar facilita accesul statului la proiectele derulate de marile companii naționale.
Ionel Blănculescu a adăugat: „Nimeni nu vine să ajute România cu investiții, ci vine ca să obțină profit. Trebuie să știm unde se pregătesc investițiile, pentru că ele nu se pregătesc în România. Să discutăm cu oamenii de acolo și să fim respectați de ei. Un conglomerat cu afaceri de 900 de miliarde de dolari nu discută cu oricine”.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial