Investitorii români se numără printre străinii care cumpără cele mai multe case în Spania
Numărul 38, 27 sep.-3 oct. 2023 » Roza vânturilor
Tot mai mulți cumpărători își îndreaptă atenția, în contextul economic și politic actual, către locuințele de vacanță din Spania și Portugalia, pentru un randament crescut al investițiilor și pentru a beneficia de un stil de viață remote premium sau de lux, potrivit unui studiu realizat de un start-up-ul proptech european, citat de Agerpres. Cercetarea analizează investițiile în casele secundare din Europa de Sud-Vest, în era post-COVID. Astfel, studiul comparativ realizat de start-up-ul Directimo arată că Spania este preferată de investitorii români.
Totodată, o analiză publicată de Idealista relevă faptul că investitorii români se numără printre străinii care cumpără cele mai multe case în Spania.
În ceea ce privește locuințele de vacanță, Costa del Sol a înregistrat, în 2022, cea mai mare creștere a investițiilor străine (22%), generând o creștere de 11,7% a capitalului.
În timp ce alte piețe consacrate, precum Coasta de Azur, întâmpină provocări în sectorul proprietăților de vacanță, regiunile Portugaliei reprezintă o nouă opțiune pentru investițiile în casele secundare, oferind o alternativă solidă la Costa del Sol.
"Incertitudinea economică din Europa privind piața bursieră și sectorul imobiliar tradițional, alimentată de inflație și conflictul din Ucraina, i-a determinat pe investitori să își îndrepte atenția către locuințele de vacanță din sud-vestul Europei. Dorința de a se bucura de un stil de viață remote premium sau de lux contribuie la această decizie", susțin autorii studiului.
Analiza Directimo vizează piețele de vacanță din sud-vestul Europei, zone preferate inclusiv de către investitorii români, care se numără în topul celor interesați de o astfel de achiziție.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național