Ioana Grigore (ASF): Generațiile tinere vor fi supuse unor riscuri financiare care sunt în creștere
Telex » Știri 2 iunie 2021
Generațiile tinere vor fi supuse unor riscuri financiare care sunt în creștere și se vor confrunta cu produse financiare din ce în ce mai sofisticate, a afirmat, la un eveniment de specialitate, Ioana Grigore, inspector de specialitate la Direcția de Comunicare și educație financiară a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), citată de Agerpres. „Ne dorim în mod sigur un copil educat, pregătit pentru viață pentru că știm cu toții că educația financiară este benefică deoarece permite înțelegerea acelor fenomene financiare din viața noastră, deci din viața noastră de zi cu zi, și există studii care demonstrează efectul pozitiv pe care îl are participarea în cadrul unor programe de educație financiară. Ne referim aici la comportament. Iar pregătirea unui tânăr pentru maturitate trebuie să aibă în vedere tocmai transmiterea acestor cunoștințe financiare. Trebuie neapărat să ținem cont, din punctul meu de vedere, că generațiile tinere vor fi supuse unor riscuri financiare care sunt în creștere. Ele se vor confrunta cu produse financiare din ce în ce mai sofisticate și, practic, va fi necesar să asigurăm accesul la aceste servicii financiare încă de la cele mai fragede vârste”, a susținut Ioana Grigore.
În același context, reprezentanta ASF a menționat că strategia Autorității abordează educația financiară și din perspectiva protecției consumatorului, pentru că se urmărește formarea acelui comportament, atât pentru consumatorii actuali, cât mai ales pentru cei viitori.
De asemenea, Csaba Balint, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României, a vorbit despre programele de educație financiară pe care instituția le-a derulat sau dorește să le organizeze în viitor. „Banca Națională își propune ca, începând cu anul școlar 2021 - 2022, să demareze un proiect de educație financiară dedicat elevilor din învățământul preuniversitar prin care să asigure accesul la informații clare, corecte, transparente cu privire la inițierea, derularea și reușita unei afaceri. Scopul acestui proiect va fi formarea de deprinderi și capacități de analiză, comunicare, gândire independentă, autonomie în luarea unor decizii și chiar gândirea conceptuală”, a spus Csaba Balint.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial