ISSB la COP27: Măsuri privind implementarea standardelor de prezentare a informațiilor legate de climă în 2023
Numărul 44, 9-15 nov. 2022 » Direct de la sursă
În cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26) din 2021, Fundația IFRS a anunțat crearea International Sustainability Standards Board (ISSB) și consolidarea Value Reporting Foundation (organismul care a elaborat Standardele SASB și Cadrul general de raportare integrată). ISSB a fost creat pentru a dezvolta o bază globală de prezentări de informații legate de sustenabilitate care să satisfacă nevoile investitorilor în ceea ce privește acest subiect.
Între 6 și 18 noiembrie are loc COP27 la Sharm El-Sheikh, Egipt. De la ultima ediție a conferinței s-au înregistrat progrese semnificative, atât de ordin tehnic, cât și instituțional, în vederea concretizării bazei globale de prezentări de informații privind sustenabilitatea.
În cadrul COP27, ISSB a făcut o serie de anunțuri ce privesc implementarea standardelor de prezentare a informațiilor legate de climă în 2023.
ISSB a anunțat un nou Cadru general de parteneriat, semnat de 20 de organizații publice și private de la nivel mondial. Cadrul este conceput să sprijine persoanele care întocmesc situațiile financiare, investitorii și alte părți interesate din piața de capital pe măsură ce se pregătesc pentru utilizarea Standardelor IFRS privind prezentările de informații în materie de sustenabilitate.
Totodată, ISSB colaborează cu Comisia Europeană și EFRAG pentru a conveni cât mai repede asupra unui cadru general pentru maximizarea interoperabilității standardelor și alinierea prezentărilor de informații-cheie legate de climă.
Nu în ultimul rând, Carbon Disclosure Project (CDP) și ISSB au anunțat, la 8 noiembrie, că CDP va include dispozițiile privind prezentările de informații legate de climă ale IFRS S2 în cadrul platformei sale globale dedicate prezentărilor de informații legate de mediu. Acest lucru înseamnă că cei peste 17.000 de utilizatori voluntari ai CDP vor prezenta date pe structura IFRS S2 în ciclul de prezentare a informațiilor din 2024.
ISSB își îndreaptă atenția către pregătirea procesului de implementare și plănuiește să finalizeze discuțiile referitoare la comentariile primite la standardele propuse până la sfârșitul lui 2022. ISSB își propune să emită standardele finale cât mai devreme posibil în 2023.
Cu prilejul discuțiilor din cadrul COP27, ISSB mulțumește miilor de părți interesate din întreaga lume care au participat la procesul de normalizare a standardelor și în cadrul organismelor consultative ale ISSB și au făcut posibile toate progresele înregistrate în acest an.
Comunicatul de presă integral este disponibil aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național