„Istorii MonuMentale” în București
Numărul 3, 12-18 aprilie 2016 » Roza vânturilor
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București găzduiește până la 8 mai 2016 expoziția de artă video „Istorii MonuMentale”, dedicată relevanței monumentelor din București și nu numai în procesul de scriere a istoriei și conservării memoriei. Expoziția poate fi vizitată gratuit de luni până duminică, între orele 14.00 și 22.00, la sediul ARCUB din Str. Lipscani nr. 84-90.
Expoziția, al cărei curator este Olivia Nițiș, prezintă o serie de producții video realizate de artiști români și străini, care analizează dintr-o perspectivă istorică, sociopolitică și culturală relevanța monumentelor și a construcțiilor monumentale din București, precum Casa Poporului, Rondul Scriitorilor din Parcul Cișmigiu, Mausoleul din Parcul Carol și proiectul Lacul Morii etc. Totodată, punctează efectele tranzițiilor ideologice asupra acestora și influența lor în mentalul colectiv, discuțiile extinzându-se în sfera est-europeană. Artiștii care au contribuit la realizarea acestei expoziții sunt Irina Botea, Cătălin Burcea, Igor Grubić, Elana Katz, Sorin Oncu, Anca Munteanu Rimnic, Gabi Stamate, Marilena Preda Sânc și Valeriu Șchiau.
Proiectul face parte din seria evenimentelor prilejuite de candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, demers inițiat și coordonat de ARCUB. (O.P.)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane