ITM București: Amenzi de peste 1,5 milioane de lei pentru munca la negru pe șantiere
Telex » Știri 12 aprilie 2024
Inspectorii de muncă au desfășurat, în perioada 1 - 5 aprilie 2024, acțiuni de control pe șantierele din București, unde au fost identificate 102 persoane care prestau muncă la negru, iar valoarea amenzilor aplicate a depășit 1,54 milioane de lei, informează un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă București citat de Agerpres. Acțiunile de control au vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii din domeniile: construcții clădiri, lucrări de geniu civil și lucrări speciale de construcții.
"Cu ocazia controalelor efectuate au fost identificate 102 persoane care desfășurau activități fără a avea încheiate în forma scrisă contracte individuale de muncă, conform art. 16 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, modificata si completată, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de 1.540.000 lei", se arată în comunicat.
Controalele s-au desfășurat sub coordonarea inspectorului șef Constantin Bujor în cadrul Campaniei naționale de verificare a prevederilor legale privind contractele individuale de muncă și cerințele de securitate și sănătate în muncă.
Potrivit sursei citate, obiectivele campaniei au fost: dispunerea de măsuri de remediere și creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă și eliminarea neconformităților constatate.
Inspectoratul Teritorial de Muncă București precizează că va urmări în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfășurând acțiuni la nivelul municipiului București, în toate domeniile de activitate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial