Joburile din domeniul financiar-contabil, printre cele mai căutate pe piața muncii. Alege să devii un #profesionist!
Numărul 4, 2-8 feb. 2022 » Cariere. Drumul spre performanță
Peste 166.000 de candidați au fost în căutarea unui nou loc de muncă în luna ianuarie 2022, în creștere cu 66% față de începutul lui 2021, arată o analiză realizată de platforma de recrutare BestJobs.
Potrivit sursei citate, candidații au vizat oportunități în domenii precum financiar/contabilitate, cu 5.100 de căutări, Transporturi, cu 4.600 de căutări, și în Inginerie, cu 3.000 de căutări. Posturile disponibile în domeniul financiar/contabilitate s-au aflat în top 3 al celor mai dorite joburi, fiind înregistrate, în perioada analizată, peste 40.000 de aplicări din partea utilizatorilor platformei de recrutare.
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) îți oferă șansa să-ți desfășori practica din timpul facultății/masterului în cadrul unor firme autorizate să-și desfășoare activitatea în domeniul financiar-contabil. Prin proiectul Viitor pentru studenți!, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, studenții înscriși la programe de studii universitare de licență/master în domeniul economic au posibilitatea să-și dezvolte competențele și aptitudinile și să ia un prim contact cu activitatea de contabilitate și consultanță în domeniul fiscal.
Este bine-cunoscut faptul că practica te ajută, ca student, să-ți clarifici noțiuni și concepte, să-ți însușești metode și bune practici în domeniul studiat, practica fiind o etapă esențială în formarea ta ca viitor profesionist. Activitatea într-o firmă de contabilitate îți oferă un prim contact cu un domeniu versatil, cu o multitudine de oportunități de a-ți începe cariera, și cu o profesie ancorată în realitățile prezentului, în continuă evoluție - profesia contabilă, o profesie fit for future.
Piața muncii are nevoie de specialiști, iar profesioniștii în domeniul contabil sunt, după cum o arată și analiza citată mai sus, printre cei mai bine cotați de businessuri, care, indiferent de industria în care activează, au nevoie de specialiști care să le „traducă” rezultatele economice într-un limbaj accesibil antreprenorilor, astfel încât aceștia să-și definească planul de afaceri. Practica într-o firmă de contabilitate îți oferă oportunitatea de a înțelege și să aplici tehnici și instrumente de lucru utilizate în evaluarea afacerilor, să înveți programe utilizate în activitatea contabilă, să elaborezi, practic, informația financiară ce oferă o imagine clară asupra entității. După cum bine știi, informația financiară stă la baza elaborării acestor situații, esențiale pentru informarea părților interesate, pentru atragerea de noi investitori, pentru strategia viitoare a companiei. Și cine poate înțelege mai bine astfel de informații decât cel care practic le elaborează, profesionistul contabil?
Proiectul Viitor pentru studenți! poate fi șansa să dai start carierei tale. Îți facilităm contactul cu firme specializate în domeniul tău de studiu și îți asigurăm condițiile necesare desfășurării în condiții optime a activităților pe care le presupune stagiul de practică. Profesioniști contabili te vor sprijini să interpretezi corect informația contabilă, să utilizezi programe de contabilitate, să te integrezi în activitatea organizației. Vei învăța ce înseamnă lucrul în echipă, ce presupune o comunicare eficientă atât în cadrul firmei, cât și în relația cu clienții, astfel încât să devii o parte indispensabilă strategiei de succes a organizației. Mai mult, poți deveni angajat chiar la firma unde ți-ai desfășurat practica. Ai astfel posibilitatea de a „testa” compania înainte de a-i oferi serviciile tale, de a vedea dacă tu și organizația aveți obiective comune și puteți să evoluați împreună. Nu în ultimul rând, prin proiect vei afla avantajele de a deține o specializare în domeniu, aceea de expert contabil sau contabil autorizat, care îți deschide calea spre o carieră de succes, atât ca angajat, dar mai ales ca antreprenor. Acumulând know-how în activitatea unui astfel de business vei ști, mai târziu, să conduci o astfel de firmă, ca antreprenor.
Programe de orientare și consiliere în carieră și premii pentru atenția cu care ți-ai îndeplinit sarcinile în perioada de practică sunt alte beneficii prevăzute de proiect.
Înscrie-te în proiect și oferă-ți șansa de a-ți începe cariera într-un domeniu fit for future!
Scrie-ne la adresa viitorpentrustudenti@ceccar.ro sau completează formularul de preînscriere disponibil pe site-ul proiectului www.viitor-pentru-studenti.ceccar.ro.
Despre proiect:
Proiectul Viitor pentru studenți! asigură stagii de practică pentru studenți înscriși la programe de studii precum Contabilitate și informatică de gestiune, Inginerie și Management în Industria Turismului și/sau Inginerie și Management în Alimentație publică și Agroturism; Management și/sau Marketing; și/sau alte specializări, cu domiciliul în regiunile mai slab dezvoltate Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru.
Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea tranziției de la educație la piața forței de muncă pentru cel puțin 325 de studenți înmatriculați în sistemul de învățământ superior (ISCED 5-7), prin instituirea unui sistem funcțional de stagii de practică și programe de învățare la locul de muncă realizate preponderent la potențiali angajatori care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și/sau domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
În proiect sunt incluse, totodată, programe de întreprinderi simulate și programe de consiliere și orientare în carieră personalizate pentru participanții la proiect, precum și premii pentru studenții care obțin cele mai bune rezultate.
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național