Jocurile Olimpice din 2020 vor folosi un sistem de securitate bazat pe recunoaştere facială
Numărul 32-33, 21 aug. - 3 sept. 2018 » Lumea în care trăim
Olimpiada organizată de Japonia în 2020 va fi prima care va pune în aplicare un sistem extins de scanare şi identificare facială a tuturor participanţilor, informează News.ro. Astfel, toţi participanţii la Jocurile Olimpice din 2020, de la spectatori la atleţi şi jurnalişti acreditaţi, vor fi procesaţi la intrarea în Parcul Olimpic şi stadioane de un sistem de recunoaştere facială. Va fi pentru prima oară când această tehnologie va fi folosită la un nivel atât de extins şi la un eveniment sportiv atât de complex precum o Olimpiadă. Vor fi vizate toate disciplinele sportive, inclusiv jocurile paralimpice.
Scanerele faciale produse de NEC vor fi plasate la toate punctele de securitate de la toate evenimentele olimpice, iar toate persoanele acreditate şi deţinătorii de bilete vor trebui să-şi înscrie anterior propriile imagini de profil care vor fi folosite pentru identificare. Sarcina scanerelor va fi aceea de a compara persoanele din imaginile live cu cele din fotografiile înscrise în baza de date a participanţilor.
Personalul de securitate va fi prezent în continuare la Jocurile Olimpice, însă nu va mai avea sarcina de a verifica fiecare persoană, ci doar pe cele indicate prin sistemul de recunoaştere facială.
Şeful securităţii pentru Jocurile Olimpice din 2020, Tsuyoshi Iwashita, a declarat că sistemele de scanare facială vor avea menirea de a creşte securitatea şi a grăbi procesul de intrare pe stadioane.
Recunoaşterea facială a mai fost folosită o singură dată la Jocurile Olimpice, în 2014, însă nu ca o metodă generală de sporire a securităţii. În urmă cu patru ani, această tehnologie a fost folosită pentru identificarea pasagerilor care aterizau pe aeroportul din Sochi.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane