Joi, 15 februarie 2024 – Ziua Națională a Lecturii la MNLR
Numărul 5, 7-13 feb. 2024 » Roza vânturilor
Joi, 15 februarie 2024, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) din strada Nicolae Crețulescu nr. 8, la Casele memoriale ale MNLR, precum și în școli, colegii și licee din București vor avea loc întâlniri cu scriitori și actori, menite să încurajeze lectura.
„Ziua Națională a Lecturii la MNLR își propune să promoveze actul de a citi prin evenimente tip atelier și lecturi interactive pentru diferite grupe de vârstă. Proiectul prilejuiește și o întâlnire specială cu scriitoarea și traducătoarea Grete Tartler, precum și lecturi din operele autorilor români, o selecție realizată de actrițele Ioana Pavelescu și Adina Popescu”, menționează reprezentanții Muzeului, într-un comunicat.
În avanpremiera Zilei Naționale a Lecturii, respectiv miercuri, 14 februarie 2024, de la ora 12.00, elevii Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” vor participa la atelierul de commedia dell'arte realizat de actorul Mihai Mălaimare în Ceainăria MNLR din str. Nicolae Crețulescu nr. 8.
Data de 15 februarie este legată, totodată, de ziua nașterii lui Titu Maiorescu (n. 1840, la Craiova) și a lui Spiru Haret (n. 1851, la Iași), personalități foarte importante ale culturii române, care vor fi evocate în cadrul unui ghidaj tematic în sala Criticilor, revistelor și cenaclurilor și în sala Marilor enciclopediști.
Pentru a încuraja lectura, vizitarea expoziției de bază din strada Nicolae Crețulescu și a Caselor memoriale ale MNLR, precum și participarea la ateliere și evenimente sunt gratuite.
Partener al manifestării este Teatrul de Comedie.
Programul complet al evenimentelor poate fi accesat aici.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național