Kaspersky: Atacurile asupra sistemelor IoT, principala îngrijorare pentru una din cinci companii globale (raport)
Numărul 44, 10-16 nov. 2020 » Conectarea la era digitală
Una din cinci companii globale (20%) consideră că atacurile asupra sistemelor Internet of Things (IoT) au devenit, deja, una dintre principalele lor îngrijorări privind securitatea cibernetică, relevă o cercetare realizată de Kaspersky, citată de Agerpres. Conform raportului „The State of Industrial Cybersecurity in the Era of Digitalization”, pe acelaşi segment IoT, în 2020, în aproape jumătate dintre companiile chestionate (44%), personalul de securitate IT lucrează la iniţiative de protejare a sistemelor OT (tehnologie tradiţională de automatizare, n.r.) digitalizate.
În acelaşi timp, 55% din totalul organizaţiilor sunt optimiste că IoT va schimba starea de securitate a sistemelor de control industrial (ICS), iar 20% dintre respondenţi au inclus pe lista de priorităţi incidentele legate de acest segment, deşi soluţiile eficiente împotriva acestui tip de ameninţări nu sunt încă răspândite la nivel larg.
De asemenea, numărul tot mai mare de proiecte de digitalizare, cum ar fi IoT Industrial, creşte gradul de conştientizare asupra riscurilor asociate.
Astfel, pentru una din cinci companii (20%), atacurile asupra IoT au devenit, deja, una dintre principalele îngrijorări privind securitatea cibernetică, depăşind ameninţări grave, precum: breşele de date (15%) sau atacurile asupra lanţului de aprovizionare (15%).
Raportul Kaspersky a arătat că în, prezent, doar 19% dintre companii au implementat monitorizarea activă a reţelei şi a traficului, în timp ce 14% au introdus detectarea anomaliilor din reţea.
„Organizaţiile industriale continuă să implementeze standarde de digitalizare şi Industrie 4.0. Chiar şi în situaţia încetinirii pieţei, ca urmare a pandemiei COVID-19, digitalizarea este încă adoptată. De exemplu, cercetările recente ale McKinsey & Company au arătat că 90% dintre profesioniştii din zona de producţie şi din lanţul de aprovizionare intenţionează să investească în forţă de muncă pentru digitalizare. Cercetările lor arată, de asemenea, că organizaţiile unde astfel de proiecte fuseseră deja introduse, se simt mai încrezătoare în timpul crizelor”, se menţionează în analiza specialiştilor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile