Kaspersky: Certificatele de securitate false, o nouă metodă de atac din partea infractorilor cibernetici
Numărul 10, 17-23 martie 2020 » Conectarea la era digitală
Mai multe programe malware răspândite sub forma unor certificate de securitate false au fost descoperite, recent, de către experții de la Kaspersky, se arată într-un comunicat al companiei specializată în soluții antivirus, informează Agerpres.
„Când utilizatorii încearcă să intre pe un site infectat, pe ecran le apare brusc un iframe care precizează faptul că certificatul de securitate al site-ului nu este actualizat, motiv pentru care conexiunea nu poate fi realizată. Pentru a continua, se recomandă instalarea unui nou certificat. În realitate, ce se instalează este un malware pe computerul victimei”, explică specialiștii.
Conform datelor centralizate până la acest moment, au fost descărcate două tipuri de troieni ca urmare a acestui tip de atac, respectiv Mokes și Buerak. În timp ce primul oferă acces asupra dispozitivului victimei, Buerak descarcă malware suplimentar pe dispozitivul infectat.
Experții în securitate cibernetică susțin că infractorii cibernetici au folosit, în trecut, actualizări pentru aplicații legitime ca mijloc de răspândire a programelor malware, dar utilizarea de certificate de securitate false reprezintă o tactică nouă, observată pentru prima dată în acest an.
Kaspersky recomandă utilizatorilor de internet: să verifice cu mare atenție formatul adresei URL și ortografia numelui companiei, să introducă manual adresa site-ului web pe care doresc să-l acceseze, în loc să intre direct pe un link, precum și să utilizeze o soluție de securitate fiabilă, pentru a se proteja împotriva unei întregi game de amenințări cibernetice.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice