Kaspersky: Creștere la nivel global cu 24% a atacurilor de tip DDoS, în T3; numărul atacurilor inteligente țintite s-a majorat cu 31%
Telex » Știri
11 noiembrie 2021
Numărul total de atacuri Distributed Denial of Service (DDoS) a crescut cu aproape 24%, în trimestrul III din 2021 față de aceeași perioadă a anului anterior, în timp ce atacurile inteligente țintite au consemnat un salt de 31%, arată un raport recent, întocmit de Kaspersky, relatează Agerpres. Pe acest fond, analiza experților relevă faptul că unele dintre cele mai notabile ținte ale atacurilor DDoS au fost organizațiile și instituțiile care aveau ca scop combaterea pandemiei, organizațiile guvernamentale, dezvoltatorii de jocuri și publicații cunoscute de securitate cibernetică.
„Atacurile DDoS sau Distributed Denial of Service au ca scop «sufocarea» unui server de rețea cu cereri de servicii, astfel încât serverul să se blocheze, interzicând accesul utilizatorilor. Acest lucru poate provoca perturbări uriașe pentru organizații și business-uri. Astfel de atacuri pot dura câteva minute sau chiar câteva zile. Așa-numitele atacuri DDoS «inteligente» fac un pas mai departe. Aceste atacuri sunt mai sofisticate și adesea țintite și pot fi folosite nu doar pentru a perturba serviciile, ci și pentru a face anumite resurse inaccesibile sau pentru a fura bani. Ambele tipuri de atacuri au fost în creștere în trimestrul al treilea din 2021”, notează sursa citată.
Atât atacurile DDoS, cât și atacurile „inteligente” au înregistrat cel mai mare procentaj de resurse atacate în SUA (40,8%), urmate de Hong Kong și China continentală. În august, Kaspersky a înregistrat un număr record de atacuri DDoS într-o singură zi, respectiv 8.825.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia