Kaspersky: Două din zece femei care activează în IT, inspirate de un model feminin când şi-au ales profesia
Numărul 9, 9-15 mar. 2021 » Roza vânturilor
Două din zece femei (19%) care lucrează în prezent în IT şi-au asumat un rol în acest domeniu având ca bază de inspiraţie un model feminin, relevă raportul Kaspersky, intitulat „Where are we now? Understanding the evolution of women in technology”, citat de Agerpres. Pe acest fond, peste o treime (38%) dintre femeile care lucrează în IT şi tehnologie susţin că lipsa femeilor din acest sector le-a făcut precaute cu privire la începerea unei profesii în acest domeniu.
Cercetarea Kaspersky, care a implicat 13.000 de bărbaţi şi femei care lucrează în IT, a constatat că aproape jumătate dintre femei (43%) au fost nevoite să-şi găsească rolul în această industrie prin propriile lor cercetări, în timp ce alte 33% au fost încurajate să înceapă o carieră în tehnologie încă din timpul educaţiei primite în şcolile, colegiile sau universităţile în care au studiat.
„În ciuda paşilor pozitivi pentru inversarea stereotipurilor de gen în cadrul industriei, pentru a remodela structurile organizaţionale şi pentru a schimba atitudinile culturale, în absenţa mai multor posturi ocupate de femei, schimbările au limitele lor. Dacă nu există exemple de urmat, nu există o cale clară pe care femeile tinere să o poată urma încă din prima etapă, cea a educaţiei, până la accesul în industrie şi apoi spre roluri de conducere pe care să le dobândească în continuare în carieră”, se menţionează în concluziile raportului de specialitate.
O pondere de 44% din totalul persoanelor chestionate au evidenţiat abilităţile de rezolvare a problemelor ca un prim exemplu în ceea ce priveşte avantajele, iar 40% fac referire la salariile care pot fi obţinute.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile