Kaspersky: Mai puțin de jumătate dintre companiile globale oferă angajaților cursuri în domeniul securității IT
Numărul 1, 12-18 ian. 2022 » Conectarea la era digitală
Doar aproape jumătate dintre companiile globale (44%) oferă angajaților cursuri în domeniul securității IT, deși în aceeași pondere se confruntă în mod regulat cu scurgeri de date ale angajaților, arată Raportul Kaspersky Employee Wellbeing 2021, citat de Agerpres. Tehnologia este importantă pentru a preveni atacurile cibernetice, dar factorii umani joacă încă un rol crucial, fiind legați de 85% din incidente, se menționează în cercetare.
Sondajul global al Kaspersky relevă faptul că, în 2021, peste o treime (35%) dintre organizații nu au fost în măsură să ofere securizare completă a datelor angajaților lor și s-au confruntat cu incidente care implică acest tip de informații. În plus, aceste incidente au fost depășite doar de cele care implică datele de identificare personală ale clienților (43%).
De asemenea, 45% dintre companiile afectate nu au dezvăluit public o breșă de securitate a datelor personale ale angajaților, în timp ce 43% au împărtășit informații despre un incident în mod proactiv și 12% au făcut acest lucru după ce acesta a fost divulgat în presă.
Potrivit cercetării, 44% din totalul organizațiilor globale susțin că au implementat deja sesiuni de instruire în materie de securitate pentru a se asigura că angajații primesc informații cruciale, iar aproape două treimi (64%) recunosc faptul că s-au confruntat cu cel puțin o problemă legată de calitatea acestor servicii.
Patru din zece (42%) respondenți au afirmat că, în 2021, conformitatea personalului și combaterea unei culturi insuficiente de securitate a utilizatorului final s-au aflat printre primele trei preocupări majore pentru companii când a venit vorba despre securitatea IT.
În plus, companiile se confruntă în mod regulat cu breșe de securitate informațională (41%), utilizarea necorespunzătoare a resurselor IT (42%) și partajarea necorespunzătoare a datelor prin intermediul dispozitivelor mobile (38%).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial