Kristalina Georgieva (FMI): 21 de ţări din America Latină au primit cea mai mare parte din împrumuturi
Numărul 50-51, 22 dec. - 11 ian. » Lumea în care trăim
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, a anunţat că 62% din programul de creditare al FMI dedicat răspunsului la pandemia de coronavirus (COVID-19) a mers către 21 de ţări din America Latină, deoarece această regiune a fost extrem de afectată, transmite Reuters, preluată de Agerpres. FMI dispune de suficiente instrumente de creditare şi se va concentra pe sprijinirea statelor din regiune pentru a-şi direcţiona eforturile către o economie digitală şi mai verde, a declarat Georgieva.
În America Latină trăieşte 8% din populaţia lumii, dar aici sunt 20% din totalul infecţiilor cu COVID-19 şi 30% dintre decese şi nu se întrevede finalul pandemiei.
FMI estimează o creştere a economiei globale de 5,2% în 2021, pieţele emergente urmând să înregistreze un avans de 6%, dar expansiunea în America Latină va fi de doar 3,6%, a apreciat oficialul FMI.
Ţările din America Latină trebuie să adopte măsuri pentru stimularea creşterii economiei, să investească în capitalul uman şi în educaţie, să rezolve inegalităţile persistente şi să creeze mai multe oportunităţi pentru tineri, femei şi antreprenori. Pentru a reduce inegalităţile, guvernele trebuie să creeze condiţii pentru sporirea participării pe piaţa forţei de muncă a femeilor, iar serviciile de îngrijire a copiilor trebuie să fie mai accesibile, a declarat Georgieva.
Alegerile din SUA şi angajamentul viitoarei administraţii Biden de a combate schimbările climatice, precum şi planul de investiţii de patru miliarde de euro pentru America Centrală reprezintă veşti bune pentru America Latină, care trimite spre Statele Unite aproximativ 45% din exporturi. Planurile generale de sprijinire a economiei americane şi de diversificare a lanţurilor globale de aprovizionare sunt, de asemenea, benefice regiunii, a adăugat directorul general al FMI.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial