Kristalina Georgieva solicită măsuri pentru consolidarea economiei mondiale și majorarea resurselor alocate FMI
Numărul 36, 13-19 sep. 2023 » Lumea în care trăim
Este vital să majorăm resursele alocate Fondului Monetar Internațional (FMI) înainte de finalul anului, a afirmat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, care a solicitat statelor-membre G20 să-și respecte promisiunile de a finanța anual fondurile pentru climă cu 100 miliarde de dolari, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
La finalul reuniunii G20, care s-a desfășurat, zilele trecute, în India, oficialul FMI a spus: "Statele membre G20 trebuie să fie un exemplu în respectarea promisiunilor de a finanța anual fondurile pentru climă cu 100 miliarde de dolari, sprijinite prin consolidarea băncilor multilaterale de dezvoltare. De asemenea, țările trebuie să-și mobilizeze resursele interne pentru a finanța și gestiona tranziția verde prin reforme fiscale, cheltuieli publice eficace și eficiente, instituții fiscale solide și o piață locală a datoriilor extinsă". În declarația adoptată la Summitul de la New Delhi, G20 s-a angajat să rezolve vulnerabilitățile legate de datorii din țările cu venituri medii și scăzute "într-un mod sistematic, cuprinzător și eficient", dar nu a fost prezentat un nou plan de acțiune.
Șefa FMI a solicitat G20 să consolideze mecanismele globale de siguranță financiară.
"Pentru a face economia mai puternică și mai rezilientă într-o lume mai expusă șocurilor este vital să se ajungă până la finalul anului la un acord pentru majorarea resurselor alocate Fondului Monetar Internațional. Un astfel de acord ar asigura resursele necesare pentru sprijinirea celor mai sărace țări prin fondul pentru reducerea sărăciei și stimularea creșterii economice", a adăugat Georgieva.
De asemenea, statele-membre G20 s-au angajat să reformeze băncile multilaterale de dezvoltare, în timp ce au acceptat propunerea de a reglementa mai strâns criptomonedele, pe plan global.
"Sunt necesare eforturi suplimentare, inclusiv în domeniul monedelor digitale și a activelor cripto", a afirmat oficialul FMI.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile