La 17 iunie începe programul Rabla pentru Electrocasnice
Telex » Știri 9 mai 2022
Prima sesiune a programului Rabla pentru Electrocasnice începe la 17 iunie, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de Mediafax. Bugetul programului pentru acest an este de 100 de milioane de lei.
„Este un program care se bucură de un interes uriaș din partea cetățenilor, un program care anul trecut s-a desfășurat pe un buget de 75 de milioane de lei. Săptămâna trecută a apărut ghidul solicitantului. În mare măsură, programul rămâne pe aceeași structură. Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de electrocasnice, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere, într-o primă etapă. În etapa a doua o să avem laptopuri și tablete, fără televizoare în 2022. Aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare în a treia etapă”, a menționat Tanczos Barna.
El a precizat că vor fi două sesiuni de depunere a solicitărilor, iar cei care au conturi de beneficiari în 2021 nu trebuie să se mai înscrie o dată în aplicație.
Bugetul de anul acesta este de 100 de milioane de lei.
„Dorim eliminarea din gospodării a echipamentelor mari consumatoare de energie electrică. Prima sesiune începe la 17 iunie. Lăsăm această perioadă de pregătire pentru a crea posibilitatea informării și documentării pentru beneficiari. Anul trecut am constatat un trend foarte ciudat - foarte mulți cetățeni s-au înscris în program, au solicitat vouchere, le-au primit, după care nu le-au valorificat, probabil din lipsă de informații, că nu s-au documentat”, a adăugat ministrul Mediului.
Potrivit lui Tanczos Barna, voucherele emise vor trebui valorificate în șapte zile, în loc de 15 zile, iar valoarea acestora a rămas la același nivel ca în 2021.
„Televizoarele le-am eliminat pentru că riscam să transformăm acest program în Rabla pentru televizoare. Cred că anii trecuți am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare”, a menționat ministrul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile