Lansarea proiectului „ANGAJAȚI COMPETENȚI - IMM-uri DURABILE ÎN REGIUNEA SM!” - Cod smis 313285
Numărul 50-51, 18 dec. 2024 - 14 ian. 2025 » Direct de la sursă
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), în calitate de solicitant, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare "EQ", implementează proiectul ANGAJAȚI COMPETENȚI - IMM-uri DURABILE ÎN REGIUNEA SM!, cod Smis 313285, finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României din Fondul Social European +, prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027, în cadrul apelului PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36 Ține pasul, prioritatea P09 Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității (ESO.4.7).
Proiectul are ca obiectiv principal dezvoltarea competențelor profesionale pentru 602 persoane care au domiciliul sau reședința în regiunea Sud-Muntenia și care dețin calitatea de angajat în întreprinderi publice sau private, care vor participa la activități de consiliere profesională și programe de formare pentru actualizarea competențelor, dobândirea de noi competențe care să le faciliteze păstrarea actualului loc de muncă sau accesul la un loc de muncă mai bun.
Proiectul răspunde nevoilor pieței muncii printr-o serie de activități integrate care includ informare, consiliere profesională, programe de calificare, perfecționare, specializare și formare nonformală, cu scopul de a sprijini angajații să facă față schimbărilor tehnologice rapide și cerințelor economiei moderne.
Participarea la programele de formare le va permite angajaților actualizarea competențelor specifice, ca răspuns imediat la evoluțiile tehnologice rapide, și dobândirea de noi competențe, ceea ce va contribui la consolidarea statutului acestora pe piața muncii.
Activitățile proiectului includ organizarea a 44 de sesiuni de formare, dintre care 14 formale (calificări pentru profesii precum contabil, lucrător comercial, responsabil de mediu, bucătar, inspector în domeniul securității și sănătății în muncă, responsabil cu protecția datelor cu caracter personal) și 30 nonformale (competențe digitale, economie verde, raportare sustenabilă).
Derulat pe o perioadă de 24 de luni, începând cu 1 noiembrie 2024, proiectul are o valoare totală de 4.962.774,89 lei, din care 4.218.358,66 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din FSE+.
Proiectul își propune să ofere:
- Formare profesională gratuită, adaptată nevoilor pieței muncii;
- Creșterea șanselor de ocupare în sectoare competitive și generatoare de locuri de muncă verzi;
- Sporirea motivației și încrederii în forțele proprii prin consiliere personalizată;
- Acces la informații și resurse care susțin dezvoltarea carierei și afacerilor sustenabile.
Pentru înscrieri și informații suplimentare:
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, București, Intrarea Pielari nr. 1, sector 4, e-mail: gt.angajaticompetenti@ceccar.ro.
Asociația de Dezvoltare EQ, București, str. Nerva Traian, nr. 9, bl. M67, sc. 2, et. 2, ap. 40, sector 3, email: office.adeq@gmail.com.
Publicat în data de 16.12.2024
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane