Laszlo Borbely: 40% din emisiile de dioxid de carbon rezultă din serviciile energetice necesare în clădiri
Telex » Știri 24 mai 2021
Reducerea poluării din orașe depinde în mare măsură de eficientizarea energetică a clădirilor, în contextul în care 40% din emisiile de dioxid de carbon rezultă din serviciile energetice necesare în clădiri, a afirmat consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, în cadrul primei reuniuni a Comitetului interministerial care coordonează implementarea Strategiei naționale de renovare pe termen lung. „Sănătatea noastră este strâns legată de aerul pe care îl respirăm. Reducerea poluării din orașe și nu numai depinde în mare măsură de eficientizarea energetică a clădirilor. 40% din emisiile de dioxid de carbon rezultă din serviciile energetice necesare în clădiri. Viitorul construcțiilor va fi strâns legat de această componentă, întrucât vorbim și de posibilități de finanțare importante. Sunt convins că prin intermediul Comitetului interministerial vom dezvolta un plan de acțiuni eficient, în sprijinul sectorului de construcții”, a declarat Laszlo Borbely, citat într-un comunicat al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.
Printre cele mai ambițioase ținte ale UE pentru următorii ani sunt legate de reducerea emisiilor de gazele cu efect de seră, iar unul dintre demersurile începute la nivel național, prin care autoritățile publice își propun să contribuie la atingerea acestor obiective, este Strategia națională de renovare pe termen lung.
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă este implicat în asigurarea secretariatului și operativității acestui Comitet interministerial din care mai fac parte reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Secretariatului General al Guvernului, specialiști din ministere și reprezentați din institute de cercetare și universități.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice