Laszlo Borbely: „România a urcat două locuri în clasamentul privind implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă”
Telex » Știri 18 iulie 2019
În cadrul Forumului Politic de Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă care se desfăşoară zilele acestea la New York sub egida Consiliului Economic şi Social al ONU (ECOSOC), România a fost coorganizator al evenimentului conex „Governance of the SDGs: Learning from country experiences and defining an agenda for the future”, informează Executivul. Conferinţa a fost iniţiată de Guvernul României prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Guvernul Islandei şi OCDE.
„România a urcat două locuri într-un an în clasamentul privind implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă realizat de echipa renumitului economist Jeffrey Sachs. Suntem pe locul 42 din 162. Mai avem, însă, multe lucruri de îmbunătăţit pentru a reuşi să implementăm cu succes Agenda 2030. De aceea, evenimentele de tipul celui pe care l-am organizat acum sunt foarte importante. Trebuie să fim suficient de înţelepţi încât să învăţăm unii de la alţii, întrucât tranziţia către o societate durabilă ne aduce provocări comune pe care le putem depăşi doar împreună”, a declarat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.
Obiectivul evenimentului a fost acela de a facilita schimburile de bune practici, cât şi discuţiile despre provocările şi oportunităţile implementării Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă. Plecând de la această conferinţă, OCDE îşi propune să lanseze în septembrie un hub global care, pornind de la experienţele statelor, să realizeze propuneri de politici publice pentru implementarea Agendei 2030.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice