Lecturi de Ziua Mondială a Poeziei la sediul Bibliotecii Metropolitane București
Numărul 11, 20-26 mar. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București și Uniunea Scriitorilor din România - Filiala București Poezie, îi invită pe iubitorii acestui gen literar joi, 21 martie 2024, de la ora 13.00, la sediul Bibliotecii Metropolitane din Str. Tache Ionescu nr. 4, la un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Poeziei. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, invitați la această lectură specială sunt Gabriel Burlacu, Valentin Busuioc, Victoria Milescu, Evelyne Maria Croitoru, Dumitru Ion Dincă, Nicoleta Milea, Costinel Petrache, Vasile Poenaru, Carmen Secere. Moderatori: Varujan Vosganian și Horia Gârbea.
„De Ziua Mondială a Poeziei, la 21 martie 2017, după aproape trei ani de așteptare, Muzeul Național al Literaturii Române își redeschidea oficial porțile cu două noi sedii - expoziția de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8 și sediul din Calea Griviței 64-66. Începând din anul 1999, data de 21 martie este declarată de UNESCO Ziua Mondială a Poeziei. Această zi specială este o recunoaștere a faptului că oamenii de litere, poeții și scriitorii din întreaga lume, au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Poeziei este menită să încurajeze întoarcerea la creația orală, la susținerea recitalurilor de poezie”, se menționează în comunicat.
"Publicul privește uneori poezia cu scepticism, iar poeții se plâng că nu sunt citiți de marele public. Dar există poeți și poeți. Adevărații răzbat, versurile lor se transformă în proverbe și zicători, intră nu în memoria culturală, ci în cea de toată ziua, sunt destul de sofisticați pentru a rămâne simpli. Poezia nu e dificilă, poezia este a tuturor, par să spună poeții care știu drumul cel mai direct spre cititor", mărturisea moderatorul lecturii dedicate Zilei Mondiale a Poeziei, Horia Gârbea, citat în comunicat.
Intrarea este liberă, în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial