Legea pensiilor, adoptată de Camera Deputaților
Telex » Știri 21 noiembrie 2023
Camera Deputaților a adoptat marți seara Legea pensiilor cu 199 de voturi „pentru”, informează Mediafax. „Pensiile, anul viitor, se vor mări de două ori, o dată la 1 ianuarie cu 13,8% și prin recalculare de la 1 septembrie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.
„Era în jalon în cererea de plată numărul 4, am devansat-o astfel încât să închidem negocierile cu CE în ceea ce privește scoaterea acelui faimos 9,4% care ar fi blocat creșterea pensiilor românilor până în anul 2070”, a spus Marcel Ciolacu.
El a spus că anul viitor pensiile vor crește de două ori: o dată la 1 ianuarie cu 13,8% și prin recalculare de la 1 septembrie.
„Sunt 4,8 milioane de pensionari în România. 80% au sub 3.000 de lei, 60% au sub 2.000 de lei. (...) Statul român trebuie să asigure această resursă. Sunt ferm convins că vom găsi toată suma când vom veni cu Legea bugetului”, a mai spus premierul.
„Salut votul pozitiv dat în plenul Camerei Deputaților (…). Traseul acestui act normativ s-a derulat în procedură de urgență, pentru ca pensiile mărite să ajungă la oameni cât mai repede posibil”, a declarat, la rândul său, președintele Senatului, Nicolae Ciucă. „Întotdeauna am susținut că orice majorare trebuie să se realizeze în perfectă aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilității oricărei creșteri a pensiilor(…)”, a mai afirmat președintele Senatului.
Reamintim că Senatul a votat, la 14 noiembrie, proiectul de lege privind sistemul public de pensii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională