Liderii UE vor solicita armonizarea legislației privind insolvențele și impozitul pe profit
Telex » Știri 10 aprilie 2024
Liderii statelor membre ale UE vor lansa săptămâna următoare un apel pentru armonizarea legislației privind insolvențele și impozitul pe profit din blocul comunitar, în ideea de a atrage mai mult capital privat pentru tranziția UE la energiile regenerabile și la o economie mai digitală, se arată într-un proiect de document consultat de Reuters, relatează Agerpres. Într-o variantă de lucru a concluziilor ce urmează să fie adoptate de liderii UE la summitul din 17-18 aprilie, consultată de Reuters, se mai arată că liderii vor cere dezvoltarea pieței europene de securitizare precum și o mai bună supervizare a actorilor transfrontalieri de pe piața financiară.
De asemenea, liderii UE vor face un apel pentru îmbunătățirea rapidă a modalităților prin care se poate investi în acțiuni ale companiilor din UE și pentru crearea unor produse transfrontaliere simple de economii pentru investitorii de retail.
Comisia Europeană estimează că, până în 2030, UE va avea nevoie, în fiecare an, de fonduri private în valoare de 650 de miliarde de euro, dacă vrea să facă tranziția dinspre combustibili fosili spre sursele de energie regenerabilă, precum și pentru crearea unei economii mai digitale. Fără măsurile menționate în concluziile ce urmează a fi adoptate la summitul de săptămâna următoare, va fi greu pentru țările europene să atragă sume de acest ordin, pentru că investitorii consideră că piața de capital din SUA este mai bine organizată, mai puțin complicată și mai lichidă decât cea din Europa.
Obiectivul măsurilor UE este crearea Uniunii piețelor de capital din Europa, o idee care se vehiculează de 10 ani, dar care, până acum, a făcut progrese modeste din cauza intereselor divergente și a tradițiilor juridice diferite care fac dificilă armonizarea legilor în cele 27 de state membre.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile