Liviu Rogojinaru: Firmele vor interacționa cu statul doar online, iar afacerile care nu fac față digitalizării vor dispărea
Telex » Știri 24 iunie 2020
Mediul de afaceri va interacţiona cu autorităţile statului doar online, iar firmele care nu vor reuşi să facă faţă digitalizării şi inteligenţei artificiale vor dispărea din piaţă, a declarat Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), în conferinţa „Strategia de Dezvoltare a României”, informează Agerpres. „Modelele de afaceri vor suferi modificări radicale sub impactul digitalizării şi al introducerii inteligenţei artificiale în mediul economic. Este foarte probabil ca întreprinderile care nu vor reuşi să facă faţă acestei concurenţe de piaţă să dispară. Ne place sau nu ne place, acesta este un adevăr trist. Vor fi unii dintre ei care nu vor face faţă şi vor dispărea”, a spus oficialul. El a adăugat că administraţia publică urmează să introducă tehnologii şi soluţii digitale.
„Nu este dacă vrem sau nu vrem. Este cu musai, cum spune ardeleanul. E musai să facem asta, pentru că altfel ne ducem toţi în cap. De-asta a fost creată Autoritatea pentru Digitalizarea României şi vrem să facem paşi pe repede-înainte din acest punct de vedere”, a susţinut Liviu Rogojinaru. Potrivit acestuia, avantaje clare pentru România sunt viteza şi calitatea internetului. „Am arătat că putem face ca agentul economic să nu se mai întâlnească face-to-face cu reprezentantul Guvernului şi să poată face totul pe calculator. Am avut în ultimele luni certificate date online, IMM Invest - unde totul se face online şi încercăm să facem acelaşi lucru şi cu ajutoarele care vor veni. Practic agentul economic să nu trebuiască să se deplaseze nicăieri, să aibă totul prin intermediul calculatorului, să-i vină banii la bancă, tot ceea ce are de depus să depună online şi să aştepte răspunsurile online”, a mai spus secretarul de stat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice