Lobby-ul bancar
Numărul 1, 29 martie - 4 aprilie 2016 » Revista presei economice
Nu există zi lăsată de Dumnezeu în care băncile să nu facă obiectul unor analize, de regulă „acide”. Tema este abordată din aproape toate unghiurile posibile, fără însă să se neglijeze conexiunile existente nu numai la scară națională, ci și la nivel european și global. Sub acest aspect prezintă un interes aparte articolul lui Călin Rechea, din Bursa (24 martie a.c.), articol intitulat De ce fac băncile lobby în loc să-și majoreze capitalul?.
Redăm partea finală a analizei: „La prezentarea recentă a raportului anual de supraveghere al SSM (Single Supervisory Mechanism), Daniele Nouy, președintele instituției, a declarat că «provizioanele băncilor din zona euro sunt rezonabile», dar a recunoscut că vor mai trece câțiva ani până când se vor înregistra progrese semnificative în ceea ce privește rata creditelor neperformante, care «afectează profitabilitatea și capitalul, reducând capacitatea băncilor de a acorda noi credite».”
În concluzie, autorul formulează următoarea întrebare: „Oare își vor face datoria autoritățile europene de supraveghere de această dată și nu vor mai tolera subcapitalizarea bancară sau este nevoie de o nouă criză care să curețe, cu adevărat, sistemul financiar?”
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane