László Borbély: Vom avea 2.000 de experți în dezvoltare durabilă până la sfârșitul anului 2025
Telex » Știri 3 octombrie, 9:39
Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, László Borbély, a afirmat, la Iași, că până la sfârșitul anului 2025 România va avea aproximativ 2.000 de experți în dezvoltare durabilă și un centru de excelență. Aflat la Iași pentru a lua parte la un forum privind dezvoltarea durabilă, László Borbély a declarat că a fost lansată licitația privind formarea a 2.000 de experți în acest domeniu, relatează Agerpres.
„Am lansat licitația și se termină în curând. Vom avea 2.000 de experți în dezvoltare durabilă până la sfârșitul anului 2025. E o nouă meserie în România. Suntem prezentați ca practică bună (...) iar în Uniunea Europeană suntem singura țară care are această meserie. Iașiul va avea circa 50 de experți în dezvoltare durabilă”, a precizat el.
Potrivit acestuia, nu vor fi înființate posturi noi, ci sunt persoane angajate deja, dar care se specializează în dezvoltarea durabilă.
László Borbély a adăugat că tot din anul 2025 în România va funcționa un centru de excelență în dezvoltarea durabilă pentru a deservi administrația publică.
„La Centrul de Excelență vor fi centre regionale. Deci va fi o instituție suplă, nu cu foarte mulți oameni, așa cum este prevăzut în PNRR. Avem și o platformă de dezvoltare durabilă, care cu fonduri de la PNRR va fi cea mai complexă. Aici vom avea diferite sectoare, diferite posibilități. (...) Vom avea analize, expertize, studii de impact”, a menționat el.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național