Lucian Bode: 30 iunie rămâne un termen asumat pentru punerea în circulație cu călători a magistralei de metrou Drumul Taberei-Eroilor
Telex » Știri 17 aprilie 2020
Lucrările la Magistrala de metrou M5 - Drumul Taberei - Eroilor au intrat în linie dreaptă, iar termenul de 30 iunie rămâne un termen asumat pentru punerea în circulaţie cu călători a acestei magistrale, afirmă ministrul Transporturilor, Lucian Bode, citat de Agerpres. „M-am asigurat, împreună cu premierul Ludovic Orban, în vizita de pe şantier că apelul meu lansat către antreprenori a fost înţeles şi lucrările avansează conform graficului. Termenul de 30 iunie rămâne un termen asumat de către antreprenor pentru punerea în circulaţie cu călători a acestei magistrale de metrou! Este o investiţie mult aşteptată de către bucureşteni, care trebuie finalizată conform angajamentelor. Investiţiile continuă pentru că doar aşa putem reporni motoarele economiei, încetinite de criza provocată de pandemia Covid-19”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.
Conform unui comunicat al MTIC, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban şi alături de secretarul de stat Ionel Scrioşteanu şi managementul Metrorex au efectuat o vizită de lucru pentru a verifica la faţa locului stadiul lucrărilor la Magistrala M5 de metrou secţiunea Râul Doamnei - Eroilor.
Discuţiile purtate de către oficiali cu antreprenorii implicaţi în acest proiect au reliefat faptul că lucrările se desfăşoară conform graficului de lucru asumat, chiar dacă se mai înregistrează unele sincope ce apar ca urmare a problemelor generate de criza noului coronavirus. Astfel, antreprenorii au dat asigurări că termenele asumate pentru darea în trafic vor fi respectate.
„Văd că dialogul permanent cu toţi constructorii ce au şantiere deschise îşi produce efectele pe care le-am urmărit: avem un ritm susţinut de lucru şi în cazul majorităţii şantierelor se vor respecta termenele de finalizare. Când am vorbit în videoconferinţe cu antreprenorii le-am zis că fiecare lucru pe care dânşii şi l-au asumat, îl voi verifica şi personal, la faţa locului. Astăzi văd că ce am discutat cu cei implicaţi în construcţia acestei magistrale de metrou se regăseşte şi la faţa locului, fapt ce mă determină să cred că termenul asumat de constructori, respectiv sfârşitul lunii iunie pentru darea în trafic, va fi respectat. Mă bucur să constat că la acest obiectiv există o mobilizare foarte bună, peste 500 de angajaţi lucrând pe şantierele acestei magistrale de metrou. Am văzut că au fost făcute lucrările necesare pe partea de automatizare, astfel încât în prima parte a lunii mai să fie făcute testele pentru circulaţie. Le-am cerut celor din managementul Metrorex să facă, cu celeritate, toate demersurile legale către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) pentru realizarea recepţiei parţiale. Celor de la Metrorex le-am zis, încă de anul trecut, să fie pregătiţi cu tot ce ţine de dânşii, astfel încât, atunci când lucrurile sunt puse la punct, să dăm în trafic acest important obiectiv de infrastructură. Este un obiectiv de infrastructură aşteptat de prea mult timp şi care va deveni şi locul de muncă pentru mulţi angajaţi noi ce vor face parte din echipa Metrorex”, a spus ministrul Lucian Bode, conform comunicatului.
Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).
Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei – Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.
Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial