Lucian Bode: 5G înseamnă o avalanșă de oportunități de dezvoltare pentru companii și beneficii însemnate pentru fiecare român
Telex » Știri 31 ianuarie 2020
Viitoarea infrastructură 5G este o oportunitate majoră pentru dezvoltarea economică, industrială şi competitivitatea României şi reprezintă o avalanşă de oportunităţi pentru companii, dar şi beneficii însemnate pentru fiecare român în parte, consideră ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, citat de Agerpres. „Viitoarea infrastructură 5G este o oportunitate majoră pentru dezvoltarea economică, industrială şi competitivitatea României, pentru atractivitatea sa din punct de vedere investiţional şi pentru a asigura o infrastructură la cel mai înalt nivel de calitate şi siguranţă. Aceasta ne va ajuta la modul concret să creştem performanţele serviciilor de comunicaţii utilizate pentru asigurarea siguranţei, securităţii publice, pentru protecţia civilă, intervenţiile în caz de catastrofe, pentru dezvoltarea în perspectivă a vehiculelor conectate şi automatizate, pentru conectarea dispozitivelor şi obiectelor. 5G înseamnă locuri noi de muncă, o avalanşă de oportunităţi de dezvoltare pentru companii şi beneficii însemnate pentru fiecare român în parte, îmbunătăţindu-le substanţial calitatea vieţii”, a declarat ministrul într-un comunicat. Potrivit documentului, dezvoltarea în condiţii de securitate a reţelelor 5G reprezintă o prioritate majoră pentru România, ca şi pentru toate statele membre UE.
După cum am informat, Comisia Europeană a aprobat setul comun de instrumente cuprinzând măsuri de atenuare convenite de statele membre pentru a răspunde riscurilor de securitate legate de introducerea tehnologiei 5G, a cincea generaţie de reţele mobile. În concluziile privind setul de instrumente, statele membre au convenit să consolideze cerinţele de securitate, să evalueze profilurile de risc ale furnizorilor, să aplice restricţii pertinente pentru furnizorii consideraţi a prezenta un risc ridicat, inclusiv să aplice excluderile necesare în ceea ce priveşte activele considerate a fi critice şi sensibile (cum ar fi funcţiile centrale de reţea) şi să pună în practică strategii care să asigure diversificarea vânzătorilor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice