Lucian Bode: Autostrada A8 ar putea fi terminată în 2026-2027
Telex » Știri 9 martie 2020
Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că niciun proiect de infrastructură din România nu va fi blocat și toate care sunt în execuție, sunt finanțate de Guvern, informează Mediafax. Autostrada A8 ar putea fi terminată în 2026-2027. Aflat în vizită la Neamț, Bode a dat asigurări că toate proiectele de infrastructură din Moldova își au locul lor pe hartă. „Nu există concurență între proiectele de infrastructură. Ele sunt complementare și absolut necesare pentru a avea o rețea extinsă și interconectată de infrastructură rutieră rapidă de transport în România”, a spus Lucian Bode.
Potrivit acestuia, pentru patru din cele șase sectoare din drumul de mare viteză Ploiești - Siret, adică Ploiești - Buzău - Focșani - Bacău - Pașcani, este semnat contractul pentru realizarea documentației. „Aceste contracte sunt în derulare cu termen de finalizare la sfârșitul anului, noiembrie 2020, respectiv ianuarie 2021. După ce se predă documentația începem procedura de licitație pentru execuția acestor tronsoane. În ceea ce privește ultimele două tronsoane, am publicat pe SICAP, pe 27 februarie, depunerea ofertelor. Până pe data de 23 aprilie închidem procedura de achiziție publică pentru ultimele două tronsoane din A7, Pașcani - Suceava, Suceava - Siret”, a declarat ministrul.
În privința „Autostrăzii Unirii”, A8, Lucian Bode a declarat că până la sfârșitul anului se vor finaliza revizuirea și actualizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Târgu-Mureș - Târgu-Neamț, iar finalizarea construcției este estimată pentru 2026-2027: „La fel pentru tronsonul Târgu-Neamț - Ungheni, în funcție de dimensiunile și de complexitatea lucrărilor”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile